Dansefest: Folkemusikkviss og bygdedansfest på Riksscenen

Bli med på kviss i folkemusikk og stor bygdedansfest på Riksscenen denne laurdagen. Les meir her: https://www.riksscenen.no/storeslem-aamp-dansefest.6119888-439509.html.

 

DANSEFEST : 20.00 – 01.00

Bygdedansfesten åpner med en skikkelig rå dansekonsert. Det er stordanser og spelemann Ole Nilsen som har fått med seg sin onkel Thomas Nilssen på prosjektet ”Løten 2018”. Det skal speile musikklivet i en bygd hvor dansemusikk i alle former har fått plass, alt fra de enkle springdanser til mer avanserte menuetter og en og annen foxtrot. Etter konserten skal vi ikke bare få danse til familien Nilsen, men også trø teletakta til Per Anders Buen Garnås. En høvding i og fra Telemark, med et hav av premier og priser fra konkurranser og festligheter i både Norge og resten av verden. Astrid Sulheim har tatt med seg fela si, og vil varte opp med springleiker og andre gode danseleiker fra Lom i Gudbrandsdalen. Hun er aktuell med prosjektet Atterljomen, og har vunnet landskappleiken en rekke ganger. Til slutt har vi med oss Hilde Kirkebøen, som speller så energisk hallingspel at du faktisk er nødt til å rulle bortover gulvet i springartakt.

Ole Nilssen – trekkspill, Thomas Nilssen – trekkspill, Per Anders Buen Garnås – hardingfele, Astrid Sulheim – fele, Hilde Kirkebøen – hardingfele

Dato
27. oktober 2018
Kl.19.30
Stad
Riksscenen